ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/01/2022

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Επιμενίδου 19 – Θεσσαλονίκη

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στην τελευταία ανακοίνωση μας σας είχαμε ενημερώσει ότι φέτος είναι η χρονιά των εκλογών για νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας. Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν έως τις 10.02,2022. Όμως η υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, όπως βέβαια και σε όλον τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δημιουργεί ένα περιβάλλον κινδύνου αποτρεπτικό για μεγάλες συγκεντρώσεις.

Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή των εκλογών μέχρι νεότερης ειδοποίησης ελπίζοντας πάντα ότι, όχι σε πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να τα πούμε από κοντά. Έως τότε, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της δημιουργίας ενός μεγάλου και σπουδαίου πνευματικού Αριστοτελικού κέντρου.

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τίποτα μέχρι τώρα δεν έχει γίνει για το θέμα αυτό, παρότι έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την υπογραφή του δεύτερου συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Δήμου Αριστοτέλη, εκτός από μια συνάντηση εργασίας στις 12 Οκτωβρίου χωρίς κανένα αποτέλεσμα, για την οποία σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση μας. Δεν έχει εκφρασθεί καμία ανησυχία ούτε από το ΑΠΘ, ούτε από την ΠΚΜ, ούτε βέβαια από τον Δήμο Αριστοτέλη. Απλώς, φαίνεται, η επιθυμία τους ήταν μόνο να υπογράψουν το συμφωνητικό για επικοινωνιακούς λόγους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι με το προηγούμενο σύμφωνο συνεργασίας σε ένα χρόνο δημιουργήθηκε η κοινή συντονιστική, η οποία εργάσθηκε και ετοίμασε την πρόταση για το Αριστοτελικό κέντρο με στοιχεία οικονομικά αρχιτεκτονικά, μελέτες ωφέλειας και κοινωνικών επιπτώσεων το γνωστό σε όλους μας power point. Επίσης από τον Δήμο Αριστοτέλη προσδιορίστηκε το οικόπεδο όπου θα γινόταν το κέντρο. Τον Μάιο του 2019 έγινε η επίσημη παρουσίασή του στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΑΠΘ στον τύπο και γενικώς στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια έγινε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κοινής Επιτροπής στον τότε πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, ο οποίος δήλωσε την απόλυτη στήριξη του στην προσπάθεια αυτή.

Παρόλα αυτά εμείς βέβαια, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες έστω και χωρίς καμία στήριξη από πουθενά γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι τους μεγάλους στόχους τους στηρίζουν αυτοί που πραγματικά τους πιστεύουν, παραμερίζοντας πρόσκαιρα μικροσυμφέροντα και παραπλανητικές υποσχέσεις των κέντρων εξουσίας.

Το ΔΣ του συλλόγου