ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, κο ΒΑΛΙΑΝΟ ΣΤΕΛΙΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Επιμενίδου 19 – Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 18 Δεκεμβρίου 2021

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Έχουν περάσει 8 εβδομάδες ( 2 μήνες ) από τη δήλωσή σας στη συνάντηση εργασίας με το ΑΠΘ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ με πρωτοβουλία του Πρύτανη του ΑΠΘ στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Στη συνάντηση αυτή δηλώσατε, μεταξύ των άλλων, ότι για τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στην Ολυμπιάδα θα αποφασίσει επιτροπή, την οποία θα ορίσετε εσείς και στην οποία την πλειοψηφία θα έχει ο Δήμος Αριστοτέλη. Την επιτροπή αυτή δηλώσατε, ενώπιον εκπροσώπων της ΠΚΜ και του ΑΠΘ, ότι θα την ανακοινώσετε σε 2-3 εβδομάδες.

Οι 2-3 εβδομάδες έγινα 8 και ακόμη δεν ανακοινώθηκε ούτε βέβαια η επιτροπή, ούτε και τα επόμενα βήματα. Ζητούμε άμεσα την ανακοίνωση των όσων υποσχεθήκατε και δηλώσατε στην συνάντηση εργασίας στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Εάν έχετε κάτι άλλο στο σχεδιασμό σας (Αριστοτελικό Κέντρο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας) όπως πρόσφατα δηλώσατε σε ανάρτηση σας στο Facebook, παρακαλούμε να το ανακοινώσετε επίσημα για να γνωρίζουμε όλοι μας τι ακριβώς σχεδιάζετε να κάνετε, πότε, το κόστος και το όφελος.

Κύριε Δήμαρχε, έχετε την μεγάλη τιμή να διοικείτε έναν ιστορικό δήμο, έναν δήμο που το όνομα του έχει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, έναν δήμο που έχει τη μεγάλη τύχη να έχει στην διοικητική διάσταση του τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, όπου γεννήθηκε και ετάφη ο σπουδαιότερος φιλόσοφος του δυτικού κόσμου όλων των αιώνων.

Και όμως, αυτό το ιστορικό δεδομένο παραμένει αναξιοποίητο σε βάρος της πολιτισμικής αλλά και οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο του δήμου, αλλά και όλης της χώρας μπορούμε να πούμε. Η ευθύνη για την μη αξιοποίηση των ιστορικών αυτών δεδομένων θα σας βαρύνει, όπως βέβαια και πολλών άλλων διοικήσεων του Δήμου.

Για το λόγο αυτό ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε τους σχεδιασμούς σας για την αξιοποίηση όλης αυτής της ιστορικής περιοχής με επίκεντρο την δημιουργία του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στην Ολυμπιάδα.

Περιμένουμε να προχωρήσετε σύντομα στην υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου για το οποίο συμφωνήσατε και υπογράψατε σχετικό συμφωνητικό μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 21 Ιουλίου του 2020, που είναι η συνέχεια του προηγούμενου συμφωνητικού που είχε υπογραφεί από το ΑΠΘ και από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και στο οποίο υπάρχει πρόοδος με σχετικές αποτυπώσεις του κέντρου, με οικονομικά στοιχεία κόστους και οφέλους, με αρχιτεκτονική αποτύπωση αποτέλεσμα σοβαρής μελέτης και εργασίας, κύρια από το επιστημονικό προσωπικό του ΑΠΘ.

Το ΔΣ του συλλόγου