ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03/01/2022

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Επιμενίδου 19 – Θεσσαλονίκη

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εύχεται σε εσάς και τους αγαπημένους σας Χρόνια Πολλά και ό,τι καλύτερο για τον καινούργιο χρόνο το 2022.

Η χρονιά που πέρασε ήταν παρά πολύ δύσκολη για όλους μας, αλλά πολύ οδυνηρή για ορισμένους. Ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να σημάνει και το τέλος της μεγάλης πανδημίας που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αντικειμενικά, πολλές δραστηριότητες του συλλόγου μας δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως οι Γενικές Συνελεύσεις, Ομιλίες, Εκδρομές, επισκέψεις σε χώρους του ενδιαφέροντός μας κ.ά. Φέτος είναι η χρονιά για εκλογές νέου ΔΣ του συλλόγου, για τις οποίες θα σας ειδοποιήσουμε έγκαιρα τι ακριβώς θα γίνει. Μέσα στις συνθήκες αυτές θα εξετάσουμε εάν και πώς θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές ή όχι.

Στη χρονιά που πέρασε, οι όποιες δράσεις μας κινήθηκαν στην προώθηση του βασικού μας στόχου και λόγου δημιουργίας του συλλόγου μας, στη δημιουργία ενός διεθνούς αριστοτελικού κέντρου στην περιοχή των αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα, με την ονομασία ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έγιναν κάποιες ενέργειες στην κατεύθυνση υλοποίησης του στόχου μας, στον βαθμό που οι συνθήκες το επιτρέψανε και για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενες ανακοινώσεις. Από τις ανακοινώσεις αυτές προκύπτει το συμπέρασμα ότι ενώ, εκτός από τον σύλλογο μας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούν να προχωρήσει η υλοποίηση του κοινού συμφωνητικού, ο Δήμος Αριστοτέλη κωλυσιεργεί με άγνωστο, για την ώρα, λόγο.

Η καθυστέρηση αυτή μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όπως και εσείς γνωρίζετε, και σε πρόσφατη μας ανοιχτή επιστολή αναφέραμε στον Δήμαρχο κο Βαλιάνο Στέλιο. Η καθυστέρηση αυτή, με άγνωστο τον βασικό της στόχο, πλήττει καίρια την πολιτισμική αλλά και αναπτυξιακή προοπτική καταρχάς της τοπικής κοινωνίας της Ολυμπιάδας, κάτι που ελπίζουμε θα αντιληφθούνε οι κάτοικοι αλλά και οι τοπικοί φορείς και θα αντιδράσουν αναλόγως υπερασπιζόμενοι αυτή την προοπτική.

Εμείς, σαν σύλλογος, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, τη δημιουργία αυτού του σπουδαίου πνευματικού κέντρου ως φόρο τιμής στη σπουδαιότερη προσωπικότητα του ανθρώπινου γένους, όπως έχει χαρακτηρισθεί ο Αριστοτέλης από όλα τα διεθνή πνευματικά κέντρα, όποτε και όπου αποφασισθεί.

ΤΟ ΝΕΟΣ ΕΤΟΣ 2022 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το ΔΣ του συλλόγου