ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ “ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ”

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Επιμενίδου 19 – Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 22.08.2021 το βράδυ στον χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, η όμορφη εκδήλωση μας ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ γέμισε από κόσμο παρά το κλίμα και των περιορισμών και των υγειονομικών μέτρων.Η αύρα της αγοράς των Αρχαίων Σταγείρων και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι δημιούργησαν ένα κλίμα κατάνυξης και ψυχικής ευφορίας.

Οι απαγγελίες των ποιημάτων, η μουσική παρέμβαση της Γεωργίας Βεληβασάκη και του κιθαρίστα Ανδρέα Ζιάκα με το ολόγεμο φεγγάρι στον ουρανό, στον υποβλητικό χώρο της αγοράς των Αρχαίων Σταγείρων γέμισαν τις ψυχές μας με όμορφα συναισθήματα.

Φίλοι από την Θεσσαλονίκη, από διπλανά χωριά, ακόμη και από μακρινές πόλεις όπως η Βέροια, Καβάλα και ακόμη κάποιο από Αθήνα και βέβαια και κάτοικοι της Ολυμπιάδος συμμετείχαν και μοιράστηκαν με όλους μας μια όμορφη βραδιά που κράτησε έως τις 11 το βράδυ.

Οι φίλοι μας από το γραφείο ποιήσεως και από την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ανέβασαν τις ψυχές μας ψηλά με τα ποιήματα και τα κείμενα τους.

Ο φίλος καθηγητής της αστρονομίας του ΑΠΘ κος Αυγολούπης Σταύρος που μίλησε με θέμα ¨Το φεγγάρι με την ματιά ενός αστρονόμου¨ μας πήγε μια βόλτα στο φεγγάρι με περιγραφές και αναφορές στο ολόγιομο φεγγάρι που μας κοίταζε ψηλά από τον ουρανό σα να ήθελε να μοιραστεί μαζί μας την βραδιά. Μας μίλησε για τη στοιχεία του φεγγαριού, ακόμη και για την κοντινή, πλέον, προοπτική των τουριστικών επισ- κέψεων στο φεγγάρι στο όχι πάρα πολύ μακρινό μέλλον και το τι θα αντικρύσουν οι επισκέπτες-τουρίστες.

Με την υποστήριξη του συλλόγου Επαγγελματιών Ολυμπιάδος, του συλλόγου Ενεργών Πολιτών και βέβαια των συνδιοργανωτών Γραφείο Ποιήσεως και Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χαλκιδικής για την φιλοξενία στον Αρχαιολογικό χώρο και ιδιαίτερα το Αρχαιολόγο κο Παπαστάθη Στάθη για την πολύ καλή ξενάγηση που έκανε στους φίλους και επισκέπτες της εκδήλωσης.

Να είμαστε καλά και να έχουμε ευκαιρία και για άλλες εκδηλώσεις

Το ΔΣ του συλλόγου